You need to Read the rules and Join the forums before you can post.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USB Surge on New Build
04-05-2011, 09:10 AM, (This post was last modified: 04-05-2011, 09:11 AM by timcrna.)
#1
USB Surge on New Build
Hi Guys:
I am getting this message when my ASUS either resarts or wakes up:
"Power Surge on Hub Port. A USB device has exceeded the power ..."
The only thing I have plugged in to USB is a trackball mouse and a blu-tooth adapter. It affects those two ports at the root usb level. I do the required reset. I have tried moving them to other USB ports and the same thing happens. I have uninstalled the USB drivers and let WIN 7 reinstall and it still happens. I have gotten some of these tips from a google search, but I thought I would put it here to see what you guys think -- since I trust this site for good info.
Any comment will be appreciated.
Tim
Tim S. CRNA
My Build (Jan 2011): Win 7 Pro Intel i5 760 2.8 Ghz (No OC) MOBO: Asus P7P55DE-Pro CASE: Antec 900 - 4 fans GPU: Sapphire Radeon 5770 RAM: 4 Gb Corsair DDR3 1600 PSU: OCZ 750W SDD: OCZ 60 Gb HDDs: 2x Samsung F3 1Tb ODD: Sony Optiarc BD RW MONITOR: Samsung 24" 1080p My OTHER Machine: OSX 10.6.6 iMac 27" Intel i5-760 2.8Ghz
Reply
04-05-2011, 09:50 AM, (This post was last modified: 04-05-2011, 09:50 AM by MathieuB.)
#2
RE: USB Surge on New Build
To me, it sounds like your motherboard is physically damaged, most likely from a static shock or something alike.

Contact ASUS, to see if they have a solution (most likely not, but still worth a shot), otherwise it's time for a RMA/return under warranty.
Laptop: MSI GS30 Shadow-045 Dimensions: 12.6" x 8.9" x 0.8" 2.65lbs CPU: Intel Core i7-4870HQ Quad-Core + Hyper-Threading OC 2.5-3.9GHz RAM: 16GB DDR3 1600MHz Video Card: Intel Iris Pro 5200 Storage: 2x128GB SDD RAID0 Audio: ASUS Xonar U3 USB Sound Card + Audio-Technica ATH-M50 headphones Screen: 13.3" - 1920 x 1080 IPS + 27" Dell P2715Q IPS 3840 x 2160 Keyboard: Filco Majestouch MX Cherry Blue Mouse: Logitech MX518
Reply
04-05-2011, 10:54 AM,
#3
RE: USB Surge on New Build
Thanks Mathieu --

I will contact ASUS.
I didn't consider a MOBO crash --
OUCH!

Tim

Tim S. CRNA
My Build (Jan 2011): Win 7 Pro Intel i5 760 2.8 Ghz (No OC) MOBO: Asus P7P55DE-Pro CASE: Antec 900 - 4 fans GPU: Sapphire Radeon 5770 RAM: 4 Gb Corsair DDR3 1600 PSU: OCZ 750W SDD: OCZ 60 Gb HDDs: 2x Samsung F3 1Tb ODD: Sony Optiarc BD RW MONITOR: Samsung 24" 1080p My OTHER Machine: OSX 10.6.6 iMac 27" Intel i5-760 2.8Ghz
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)