You need to Read the rules and Join the forums before you can post.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
New build, no video
01-25-2012, 03:57 PM, (This post was last modified: 01-25-2012, 04:32 PM by Lethalman.)
#1
New build, no video
I built a tier 3 PC and am unable to get any video.

I have tried the integrated video card. No video.

I have tried a different monitor (my HDTV) with a known good cable. No video.

I have tried clearing CMOS. No video.

I have tried removing one stick of RAM and having one stick in either slot. No video.

A friend who has built a few computers thinks its the motherboard or the processor. Any way to narrow it down between the two?
Reply
01-25-2012, 04:23 PM,
#2
RE: New build, no video
What kind of cable are you using for the video output?
Desktop: CPU: Intel Core i5 2500 3.30GHz RAM: G.Skill 8GB MOBO: ASRock P67 Extreme4 Gen3 Video Card: SLI MSI Nvidia GeForce GTX 460 768 SSD: Corsair Force 3 60GB HDD: Samsung F3 1TB Sound: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Mouse: Storm Sentinal Z3RO-G Keyboard: Das Keyboard Silent/Filco Majestouch 2 Speakers: Behringer MS-16 Headphones: Alessandro MS-1/Shure SRH440 modded Router: D-Link Xtreme DIR-655 Monitor: Dell Ultrasharp U2312HM De-anti-glared Laptop: Lenovo Thinkpad X120e/Thinkpad T430
Reply
01-25-2012, 04:29 PM,
#3
RE: New build, no video
I've used DVI and mini hdmi from my video card, DVI and VGA from the integrated card.
Reply
01-25-2012, 04:41 PM,
#4
RE: New build, no video
Hmm, not to stupidfy you but check if the inputs on the displays are correct. Also check all power cables throughout your tower. If they are then you aren't doing anything wrong like you said its probably the hardware. Of the two, I'd say the MOBO. You should wait for other members to give a say also before deciding.
Desktop: CPU: Intel Core i5 2500 3.30GHz RAM: G.Skill 8GB MOBO: ASRock P67 Extreme4 Gen3 Video Card: SLI MSI Nvidia GeForce GTX 460 768 SSD: Corsair Force 3 60GB HDD: Samsung F3 1TB Sound: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Mouse: Storm Sentinal Z3RO-G Keyboard: Das Keyboard Silent/Filco Majestouch 2 Speakers: Behringer MS-16 Headphones: Alessandro MS-1/Shure SRH440 modded Router: D-Link Xtreme DIR-655 Monitor: Dell Ultrasharp U2312HM De-anti-glared Laptop: Lenovo Thinkpad X120e/Thinkpad T430
Reply
01-25-2012, 06:16 PM,
#5
RE: New build, no video
CPUs very very rarely fail, so I would exchange the motherboard.
Laptop: MSI GS30 Shadow-045 Dimensions: 12.6" x 8.9" x 0.8" 2.65lbs CPU: Intel Core i7-4870HQ Quad-Core + Hyper-Threading OC 2.5-3.9GHz RAM: 16GB DDR3 1600MHz Video Card: Intel Iris Pro 5200 Storage: 2x128GB SDD RAID0 Audio: ASUS Xonar U3 USB Sound Card + Audio-Technica ATH-M50 headphones Screen: 13.3" - 1920 x 1080 IPS + 27" Dell P2715Q IPS 3840 x 2160 Keyboard: Filco Majestouch MX Cherry Blue Mouse: Logitech MX518
Reply
01-26-2012, 02:09 AM,
#6
RE: New build, no video
Got a new motherboard. Video!

Huzzah. Thanks for the help guys.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)