HR Forums
IDE TO AHCI??? IS THERE A WAY? :( - Printable Version

+- HR Forums (http://forums.hardware-revolution.com)
+-- Forum: Computer Building (http://forums.hardware-revolution.com/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Troubleshooting (http://forums.hardware-revolution.com/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Thread: IDE TO AHCI??? IS THERE A WAY? :( (/showthread.php?tid=2437)



IDE TO AHCI??? IS THERE A WAY? :( - setujaq - 02-16-2012

HI! its me again lolz... thank you all for always helping me out.... here's my problem... I did not use AHCI when I install my new windows 7 os and I used IDE, is there a way to re do it? because when i switch it to AHCI from efi something lolz, it restarted and show missing operating system... by the way, I already installed windows 7 and activated it, can i re install everything again if that is the only fix, my Seagate HDD won't format either so i am not sure what to do... thanks a lot again.... Smile
ohhh by the way, should i leave it IDE or should i switch it to ahci... sorry for being so ignorant.. I tried my best to research both of them but I still don't get it... thanks again...


RE: IDE TO AHCI??? IS THERE A WAY? :( - MathieuB - 02-16-2012

Go back in the EFI and switch back to IDE. Then follow this tutorial first http://www.sevenforums.com/tutorials/61869-ahci-enable-windows-7-vista.html?ltr=A and then go back in the efi to switch back to ACHI.

As for your Seagate HDD, here's how to format it within Windows: http://www.top-windows-tutorials.com/format-hard-drive.html